Skip to main content

Karayılan: HDP ile ilişkimiz yoktur

Karayılan: HDP ile ilişkimiz yoktur
posted onMarch 30, 2021
nocomment

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, HDP ile herhangi bir örgütsel ilişkilerinin olmadığını söyledi.

HDP yöneticilerinin çözüm sürecinde devletin resmi izni ile yanlarına geldiklerinin altını çizen Karayılan, öncesinde Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’i tanımadığını, Selahattin Demirtaş’ı ise hiç görmediğini belirtti.

ANF’de yer alan haberde “PKK-HDP ilişkisini” reddeden Karayılan şöyle konuştu:

“HDP, PKK ile ilişkisi olduğu belirtilerek suçlanıyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Vaktinde, çözüm için bazı görüşmeler oldu ama bunun da önünü AKP hükümeti açtı. Devlet HDP’lileri bizim yanımıza gönderdi ve biz de onları öyle tanıdık. Ondan önce ben Pervin Buldan’ı, Sırrı Süreyya Önder’i ve diğerlerini tanımıyordum. Devletin resmi izniyle yanımıza geldiler ve biz onları öyle tanıdık. Selahattin Demirtaş’ı hiç görmemiştim; ilk defa o zaman heyet olarak geldiler ve onları öyle gördük. Yani hem devlet onları yanımıza gönderdi hem de şimdi o zaman çekilmiş fotoğrafları delil gibi gösterip onlarla HDP’yi suçlamak istiyorlar. Yani bu biçimde dürüst olmayan ikiyüzlü bir yaklaşım vardır. HDP ile herhangi bir örgütsel ilişkimiz yoktur.” 

Geçtiğimiz ay Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir programda HDP’li yöneticilerin PKK yöneticileri ile beraber çekilmiş fotoğraflarını göstermiş, Soylu’ya yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, söz konusu fotoğrafların Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi onayı ile gittikleri Kandil fotoğrafları olduğunu söylemişti.

17 Mart’ta HDP’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde “Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır” ifadeleri yer almıştı.