Skip to main content

PKK’den Diyarbakır’daki ailelere çağrı: Gelin çocuklarınızla görüşün

PKK’den Diyarbakır’daki ailelere çağrı: Gelin çocuklarınızla görüşün
posted onMarch 10, 2021
nocomment

PKK Eğitim Komitesi üyesi ve DTP eski Eş Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere, çocukları ile görüşebilecekleri çağrısında bulundu.

Konu hakkında PKK’ye yakınlığı ile bilinen Özgür Politika Gazetesi’ndeki köşesinden ailelere seslenen Demirtaş, “AKP çadırına oturan aileler ise bilgi değil “çocuğumuzu istiyoruz” diyorlar. Maalesef bu ortamda onlara bilgi bile verilmez…
Öneriye gelince: Bu aileler AKP’yi ikna edebiliyorsa AKP bombardıman yapmasın, PKK alanlarına gelsinler, çocuklarıyla görüşsünler!” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır ailelerinin çocuklarının bir kısmının MİT tarafından öldürüldüğünü ileri süren Demirtaş “son dönemde edindiğimiz bilgilere göre bu çadırlara davet edilen bazı ailelerin çocuklarını AKP’nin MİT’i-polisi katletmiş…Şu ana dek bu çadırlarda oturan ailelerden en az dördünün çocuklarını katletmiş olduklarına dair ciddi bilgiler bulunmaktadır” dedi.

Ailelerin HDP binası önünde oturmaları onları çocuklarından daha fazla uzaklaştıracağını belirten Demirtaş “AKP propagandası yapacağınıza çocuklarınızın neden dağa gittiğini AKP’ye sorsaydınız daha hayırlı sonuçlara yol açardınız” ifadesini kullandı.

22 Ağustos 2019’da Hacire Akar adlı annenin Diyarbakır HDP il binası önünde başlattığı eyleme bugüne kadar 207 aile katıldı. Hacire Akar dahil 23 aile çocuklarına kavuştu.
Garê operasyonunda yaşamını yitiren esir asker ve polislerin bir kısmının ailesi de Diyarbakır’daki oturma eylemine katılmıştı.