Skip to main content

Fail itiraf etti: Erbil saldırısında kullanılan roketler İran yapımı

Fail itiraf etti: Erbil saldırısında kullanılan roketler İran yapımı
posted onMarch 10, 2021
nocomment

15 Şubat’ta Erbil Uluslararası Havalimanı’nda bulunan ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri’ne ve bazı yerleşim yerlerine yapılan roketli saldırının faillerinden biri, roketlerin İran yapımı olduğunu ve saldırıyı Haşdi Şabi’ye bağlı Seyyid el Şuheda Tugayları’na mensup kişiler ile planladıklarını itiraf etti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı saldırıdan hemen sonra yakaladığı Musul doğumlu Haydar Hamza El-Bayati’nin itiraflarını yayımladı. 

Fail El-Bayati, saldırıyı Haşdi Şabi'ye bağlı Seyyid el Şuheda Tugayları üyesi 3 kişi ile planladığını ve saldırıda kullandıkları roketlerin İran yapımı olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı bir saldırganın daha Irak’ta yakalandığını diğer ikisinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 
Ajans yayımlamış olduğu güven mesajında Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarının hedef alacak her türlü saldırının boşa çıkartılacağını bildirdi.

15 Şubat’ta başta Erbil Uluslararası Havalimanı’nda bulunan ABD öncülüğündeki Koalisyona Güçleri’ne olmak üzere bazı yerleşim yerlerine toplamda 14 roket fırlatılmış, söz konusu saldırıda 2 kişi yaşamını yitirmiş, biri ABD askeri olmak üzere 7 kişi yaralanmıştı.