Skip to main content

Erdoğan’dan Garê açıklaması: Operasyonlarımızı genişleteceğiz

Erdoğan’dan Garê açıklaması: Operasyonlarımızı genişleteceğiz
posted onFebruary 17, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Garê operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Garê’nin PKK’nin elinden çıkarıldığını belirten Erdoğan, operasyonların genişletileceğini duyurdu.

Erdoğan, “Gara önemli ve sıkıntılı bir bölgeydi. Gara düştü, iş bitti. Bir süredir yürüttüğümüz harekatlarımızı önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz. Teröristlerin bize gelmesini beklemeyecek, biz onların inlerine gidip başlarını biz ezeceğiz, teröristlere nefes aldırmayacağız. Bir daha benzer saldırılara uğramamak için güvenli hale getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız" dedi. 

TSK 10 Şubat’ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Garê mıntıkasında, PKK kamplarına yönelik operasyon başlatmış, 4 gün süren operasyon sonucunda PKK’nin daha önce alıkoyduğu, aralarında asker, polis ve MİT mensuplarının da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirmişti.
 
Millî Savunma Bakanlığı, 13 kişinin PKK tarafından öldürüldüğünü duyurdu.  Fakat PKK, 13 kişinin ölümüne TSK bombardımanının sebep olduğunu söylüyor.