Skip to main content

Türkiye ve Almanya Savunma Bakanları görüştü

Türkiye ve Almanya Savunma Bakanları görüştü
AvaToday caption
posted onFebruary 2, 2021
nocomment

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın Başkenti Berlin’e gitti. Dünden bu yana Berlin’de olan Akar, bugün Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer ile görüştü.
Görüşmeden sonra her iki bakan basının karşısına geçip açıklamada bulundu. Akar, mevkidaşı ile yaptığı toplantı hakkında "Sayın Bakan ile çok samimi, yapıcı görüşmemiz oldu. Hem iki ülke hem de NATO ve AB çerçevesinde güvenlik ve savunma konuları başta olmak üzere birçok konuyu konuşma fırsatı bulduk" diye konuştu.

Görüşme hakkında "Müttefikler arasında özel ve iyi bir sinyal" tanımlaması yapan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer de "Türkiye önemli bir NATO partneridir ve öyle kalacaktır" dedi. Alman bakan, ağırlıklı olarak Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimi ele aldıklarını ifade etti ve  Ankara ile Atina arasında istifşaki görüşmelerin başlamasını önemli bir adım olarak niteledi. Karrenbauer “Öemli olan, diyaloğun yeniden başlamış olması. Akdeniz’de yeni bir gerginliğin her ihtimalde engellenmesi gerekiyor" dedi. 


Muhalefetten tepki


Alman muhalefet partileri ise Akar’ın ziyaretine tepki gösterdi. Hür Demokratlar Partisi’nin (FDP) Parlamento Grup Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, Hulusi Akar’ın ziyaretini “Türkiye’nin kendini Avrupa’ya beğendirme çabası” olarak niteledi.

Bir diğer tepki de Yeşiller temsilcilerinden geldi. Yeşiller de Türkiye’nin militarist bir dış politikaya sahip olduğunu hatırlatarak buna karşılık olarak bir silah ambargosu uygulanması gerektiğini belirtti.