Skip to main content

HSD Ayn İsa’ya saldıran Türk çetelerini püskürttü: 18 çete öldü

HSD Ayn İsa’ya saldıran Türk çetelerini püskürttü: 18 çete öldü
Türk ordusu ve çetelerinin Ayn İsa ve köylerinin yanı sıra uluslararası M4 karayoluna yönelik dün gerçekleştirdiği saldırılara HSD’nin karşılık vermesi sonucu çok sayıda çete mensubunun öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi çatışmalarda 18 kişinin öldüğünü bildirdi.
posted onNovember 25, 2020
nocomment

Türk devletinin güdümündeki cihatçı çetelerin dün Batı Kürdistan’ın (Rojava) Ayn İsa kent merkezi, çevre köyleri ve Uluslararası M4 karayoluna yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı saldırı ardından Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD) karşılık vermesi sonucu yoğun çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Türk devletine bağlı haydut çetelerin Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa kentinde sivillerin kaldığı kampa da havan ve obüslerle saldırı gerçekleştirildiğini bildiren HSD kaynakları, yaşanan çatışmalarda onlarca çete mensubunun öldürüldüğünü açıklarken Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalarda 18 kişinin öldüğünü duyurdu.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) HSD askeri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Türk devleti ve güdümündeki çeteler bölgeyi işgal girişiminde bulundu. Bu kapsamda, Ayn İsa Kampı ve Mealik Köyü’nde HSD güçleri ile Türk devleti ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmada Türk devletine bağlı onlarca çete üyesi öldürüldü.

Haberde, HSD’nin sert karşılığı sonucu ağır kayıplar veren çetelerin Ayn İsa Kampı’ndan çekilmek zorunda kaldığı, Türk ordusunun, çetelerin bölgeyi terk etmesini sağlamak için bölgeye yüzlerce füze attığı belirtildi.

Cihatçı çetelerin Ayn İsa’nın Mealik köyünü kuşattığının da bildirildiği haberde HSD güçlerinin çeteleri püskürttüğü, bir grup çete üyesinin bölgeden çekilip ölülerin cesetlerini savaş alanından almaya çalıştığı kaydedildi.

 

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk devletine bağlı cihatçı çete grupları ile HSD güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 18 çetenin öldüğünü, ancak HSD’den de hayatını kaybedenlerin olduğunu açıkladı.

HSD, Türk devleti ve güdümündeki cihatçı haydut çetelerin saldırılarının püskürtüldüğünü açıkladı.