Skip to main content

Twitter ABD seçimlerine müdahale eden İran rejimiyle bağlantılı 130 hesabı kapattı

Twitter ABD seçimlerine müdahale eden İran rejimiyle bağlantılı 130 hesabı kapattı
Twitter, ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan aldığı bilgiler ışığında İran rejimiyle bağlantılı yaklaşık 130 sahte hesabı kapattığını duyurdu.
posted onOctober 1, 2020
nocomment

Dünyanın en yaygın iletişim ağlarından Twitter, ABD seçimlerine müdahale etme teşebbüslerinde bulundukları gerekçesiyle İran İslam Cumhuriyeti ile bağlantılı olduğunu düşündüğü 130 sahte hesabı kapattığını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yayımlayan Twitter, İran rejimiyle bağlantılı 130 hesabın kapatılması kararının, ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan kendilerine gönderilen bilgiler neticesinde alındığını bildirdi.

Twitter açıklamasında bahsi geçen 130 sahte hesaplarla ABD başkanlık seçimleriyle ilgili kamusal tartışmalara müdahale edilmesine çalışıldığı ifade edildi. 

Bu hesaplardan atılan tweetlerin çok fazla etkide bulunmadığı ve kamuoyundaki tartışmalara tesir etmediğinin de belirtildiği Twitter şirketi açıklamasında, bu hesaplar üzerinden atılan mesajların detaylarının diğer şirketlere de verileceği ve soruşturmanın tamamlanması ardından bu bilgilerin kamuoyuna açıklayacağı belirtildi. 

ABD güvenlik teşkilatları aylar önce İran rejimi, Çin ve Rusya'nın ABD Başkanlık Seçimi sürecini bozma niyetinde olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu.