Skip to main content

Erdoğan’ın DAİŞ artığı çeteleri Rojava’da antik kalıntıları yıkıp çalıyor

Erdoğan’ın DAİŞ artığı çeteleri Rojava’da antik kalıntıları yıkıp çalıyor
Türk devletinin Rojava’da Afrin, Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerinin işgalinde kullandığı haydut çetelerin Rojava’nın Grê Spi bölgesinde bir antik tepeyi askeri üs kurma bahanesiyle tahrip ettiği bildirildi.
posted onSeptember 3, 2020
nocomment

İşgalci Türk devletinin Batı Kürdistan’da (Rojava) Afrin, Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerinin işgalinde kullandığı vahşi terör örgütü DAİŞ’in artıkları cihatçı haydut çetelerin Rojava’nın Grê Spi bölgesinde bir antik tepeyi askeri üs kurma bahanesiyle tahrip ettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), işgalci Türk devleti güdümündeki bu çetelerin Grê Spi’deki Sehlan antik tepesinde askeri üs kurmak bahanesiyle kazıya başladığını, buradaki tarihi eserleri de çaldıklarını açıkladı.

Gözlemevi, haydut çetelerden Sultan Murad ile Ahrar El Şarkiye teröristlerinin Mutle, Lezqe, Bet Cemalo, Bet Kino ve Til Sexir köylerinin elektrik direklerini de çaldıklarını belirtti.

Gözlemevi’ne göre bu çete grupları Afrin’de şimdiye kadar yaklaşık 50 tarihi yeri ve dini mabedi yağmaladı.

Ayrıca, Suriye Müzeler ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Türk ordusu ve güdümündeki çeteler iş makineleriyle Afrin'in önemli tepelerini tahrip ederek, antika ve tarihi eserleri çaldıklarını duyurdu.

Afrin’deki tarihi eserlerin silahlı gruplar tarafından yok edilmesine ilişkin uluslararası topluma da Türk devletine çağrılar yapıldı.