Skip to main content

Hamaney BAE’yi tehdit etti: Bu ihanet uzun sürmeyecek

Hamaney BAE’yi tehdit etti: Bu ihanet uzun sürmeyecek
İran rejimi dini lideri, Donald Trump’ın arabuluculuğuyla İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması imzalayan BAE’ye sert tepki göstererek tehdit etti. Anlaşmayı ihanet olarak değerlendiren Hamaney, “Elbette bu ihanet uzun sürmeyecek” diyerek BAE’yi tehdit etti.
posted onSeptember 1, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE), “İslam dünyasına ihanet etmekle” suçlayarak tehdit etti.

“Baş düşman” olarak nitelendirdiği İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı alan BAE’ye sert tepki gösteren Hamaney, “BAE, İslam dünyasına, Arap uluslarına, bölge ülkelerine ve Filistin’e ihanet etti” ifadeleri ile BAE’ye suçlamalarda bulunarak “Elbette bu ihanet uzun sürmeyecek” şeklinde tehdit etti.

Hamaney, “BAE yöneticileri bölgenin kapısını Siyonistlere açtılar, bir ülkenin gaspı meselesi olan Filistin sorununu görmezden geldiler ve normalleştirdiler. Bu lekeyi taşıyacaklar. Umuyorum ki BAE kısa zamanda kendine gelir ve yaptıklarını telafi eder” dedi.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme süreci 13 Ağustos'ta varılan anlaşma ile başladı. ABD Başkanı Trump, kendisinin arabuluculuğunda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Anlaşma kapsamında İsrail'in Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak etme planını askıya aldığı belirtildi. Anlaşma gereği BAE ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin başlatıldığı duyurulmuş dün İsrail’den BAE’ye ilk uçak seferi gerçekleştirilmişti.