Skip to main content

Banikê Köyü: Türk devleti şimdi de Başûr’u yıkıp talan ediyor

Banikê Köyü: Türk devleti şimdi de Başûr’u yıkıp talan ediyor
Türk ordusunun, Heftanin'e yönelik sürdürdüğü işgal saldırıları sırasında Türk güçlerinin Pirbula yakınındaki Banike köyüne girdikten sonra halka ait evleri yağmalayıp talan ettikten sonra evleri yıktıkları ortaya çıktı.
posted onAugust 23, 2020
nocomment

Türk devleti, Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettiği alanlarda uyguladığı talan ve yıkım uygulamalarını şimdi de Güney Kürdistan’da (Başûr) pratiğe geçiriyor.

Türk ordusunun, PKK bahanesiyle Heftanin'e yönelik sürdürdüğü işgal saldırıları sırasında Türk güçlerinin Pirbula yakınındaki Banike köyüne girdikten sonra halka ait evleri yağmalayıp talan ettikten sonra evleri yıktıkları ortaya çıktı.

İşgalci Türk devleti, 21 Ağustos günü sabah saatlerinde Batufa kasabasına bağlı Banike ve Minine köylerine girmiş ve bu köylerdeki bazı evleri yakmıştı.

Saldırı nedeniyle köylüler evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Ancak saldırıdan kısa bir süre sonra köylüler tarafından çekilen görüntülerde, evlerin yağmalandığı, bazılarının tamamen yıkıldığı ve bazılarının ağır hasar gördüğü görülüyor.

Cumartesi günü sabah saatlerinde köylüler yeniden evlerine dönmek istediklerinde, bölgedeki Kürdistan Bölge Yönetimi Asayişi, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle köylülere engel olmuş bu nedenle tartışmalar yaşanmıştı.

Türk ordusunun yoğun hava saldırıları nedeneyle daha önce Banike yakınındaki Ewle köyü boşaltılmıştı. Köylüler, bu kez Banike köyünün boşaltılmak istendiği tepkisinde bulunuyor.