Skip to main content

PJAK: Türk İHA saldırısında 7 savaşçı ile 2 sivil şehit oldu

PJAK: Türk İHA saldırısında 7 savaşçı ile 2 sivil şehit oldu
PKK’nin Rojhelat askeri yapılanması PJAK’ın askeri kanadı YRK, Türk ordusunun Süleymaniye alanına İHA’larla düzenlediği hava saldırısında 7 savaşçısının yanı sıra 2 sivilin de şehit olduğunu duyurdu.
posted onAugust 10, 2020
nocomment

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Doğu Kürdistan’daki (Rojhelat) yapılanması Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) askeri kanadı Kürdistan Özgürlük Birlikleri (YRK) Komutanlığı, Türk ordusunun Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesinde insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırılarda 7 savaşçısının ve 2 sivilin şehit olduğunu açıkladı.

Türk ordusunun 4 Ağustos’ta Asos Dağı’nda gerçekleştirdiği hava saldırısında herhangi bir  kayıplarının olmadığının belirtildiği açıklamada, “bu saldırıda halka ait arazilerde yangın çıkmış ve maddi hasar yaşanmıştır” denildi.

Açıklamada Türk ordusunun 7 Ağustos’ta Şarbajêr ilçesi sınırında bulunan Baluse Dağı’nda gerçekleştiği saldırıda ise görev başındaki bir birliklerinin hedef alındığını ve bu saldırıda 7 savaşçı ile Güney Kürdistanlı (Başûr) olduğu belirtilen 2 sivil gencin şehit düştüğü kaydedildi.

Açıklamada, saldırılarda yaşamını yitirenlerin kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.  

Türk ordusunun bir süredir “sadece PJAK savaşçılarının bulunduğu alanları hedef aldığına” dikkat çekilen açıklamada, bu saldırıların PJAK’ın Rojhelat’taki çalışma ve mücadelesinin engellemesine yönelik olduğu belirtildi.

YRK Komutanlığı açıklamasında, “Baluse dağındaki katliamda bölgedeki casusluğun rolü var, hem halkımız hem de sorumlu güçlerin tutumunu ortaya koyması ve kendilerini satan casuslara geçit vermemesi gerekiyor” ifadelerine yer verildi.