Skip to main content

Serêkaniyê’de patlama: 8 kişi hayatını kaybetti

Serêkaniyê’de patlama: 8 kişi hayatını kaybetti
Rojava’nın Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki kentî Serêkaniyê’de meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı.
posted onJuly 26, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Türk devleti ve güdümündeki cihatçı haydut çetelerinin işgali altındaki Serêkaniyê kentinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.

Kent merkezinde bulunan yem fabrikası yakınlarındaki bir sebze-meyve pazarında yaşanan patlamada 18 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Yaşanan patlamanın bir motosiklete yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği bildirilirken yaralılar içerisinde durumu ağır olanların varlığından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz Perşembe günü de Serêkaniyê kent merkezinde bir patlama meydana gelmiş, patlama sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı.

Türk devletinin para karşılığında kendisine bağladığı cihatçı haydut çetelerle 2018’in Mart ayında işgal ettiği Rojava’nın Afrîn kenti ile 2019’un Ekim ayında işgal ettiği Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerinde işgalin ardından belli dönemlerde bu tür saldırılar gerçekleşmeye başladı.

Türk devleti ve güdümündeki çetelerin işgal ettiği bu Kürdistan kentlerinde Kürt halkına karşı işledikleri savaş suçları ve hayrı insani faaliyetleri uluslararası kamuoyunda defalarca işlenmesine rağmen Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere ülkeler ve uluslararası kuruluşlar bu suçlara karşı Türk devleti nezdinde ciddi bir girişimde bulunmadı.