Skip to main content

Şam’a savaş uçakları gönderen Rusya: Nusracılar İdlib’de yerleşim yerlerini vurdu

Şam’a savaş uçakları gönderen Rusya: Nusracılar İdlib’de yerleşim yerlerini vurdu
Rusya'nın Suriye rejimine yeni MiG-29 tipi savaş uçağını gönderdiği bildirillirken Rus askeri yetkililer, Nusra Cephesi’nin İdlib’de yerleşim yerlerini vurduğunu bildirdi.
posted onJune 4, 2020
nocomment

Suriye’deki iç savaşta etkin şekilde Esad rejimine destek veren Rusya, Beşar Esad rejimine verilmek üzere Rus MiG-29 tipi savaş uçaklarının Suriye’ye sevk edildiğini duyurdu.

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin bir parçası olarak Rusya’nın Suriye’ye MiG-29 savaş uçağı sevk ettiği belirtildi.

Rus Büyükelçiliği, Suriye ordusunun Rusya’dan aldığı MiG-29 savaş uçaklarını kullanmaya başladığını da kaydetti.

Suriye rejimi Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Himeymim Üssü’nde düzenlenen törenle Rus MiG-29 savaş uçaklarının teslimatını aldıklarını belirtti.

Şerbitskiy: Nusra Cephesi İdlib’de yerleşim yerlerini vuruyor

idlib

 

Öte yandan Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Şerbitskiy, Nusra Cephesi örgütünün İdlib'deki yerleşim yerlerini hedef aldığını açıkladı.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Şerbitskiy, dün düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki son durum ile ilgili bilgi verdi.

Nusra Cephesi teröristlerinin İdlib’deki yerleşim yerlerine ateş açtığını ifade eden Şerbitskiy, "İdlib eyaletinde Nusra Cephesi'ne ait mevzilerden Ruayha yerleşimine iki kez, Dahr el Kebir yerleşimine bir kez, El Djrada yerleşimine bir kez ve Ed Dana yerleşimine bir kez ateş açıldığı saptandı" diye konuştu.

Rus askeri polis birliklerinin Halep, Rakka, Dêrezor ve Hesekê vilayetlerinde birkaç güzergahta devriyelere devam ettiğine dikkat çeken yetkili, Rus savaş uçaklarının da havada devriye yaptıklarını vurguladı.