بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Azerbaycan-Ermenistan çatışması şiddetlendi: 1’i general 13 asker öldü

Azerbaycan-Ermenistan çatışması şiddetlendi: 1’i general 13 asker öldü
Ermenistan ile Azerbaycan arasında sınırda yaşanan ve giderek şiddetlenen çatışmalarda 1’i general 11 Azeri, 2 de Ermeni askerin hayatını kaybettiği bildirildi.
posted onJuly 14, 2020
noبۆچوون

Ermenistan ile Azerbaycan arasında geçtiğimiz Pazar günü iki ülke sınırında başlayan ve giderek şiddetlenen çatışmalarda 1’i general 11 Azeri, 2 de Ermeni askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çatışmalarla ilgili açıklama yayımlayan Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarda 2 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan imzasıyla yayımlanan açıklamada Stepanyan, “Ermenistan-Azerbaycan sınırının kuzeydoğu kısmında karşı tarafın açtığı ateş neticesinde Binbaşı Gaguş Ambartsumyan ile Yüzbaşı Sos Elbakyan ölümcül şekilde yaralandı” açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev ise, Ermenistan sınırında pazar günü yeniden başlayan çatışmalar sonucunda Azerbaycan ordusunun verdiği kayıpların 1’i general olmak üzere 11'e yükseldiğini belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Kerim Veliyev, sınırdaki Tovuz bölgesinde Ermenistan ordusu tarafından düzenlenen saldırının püskürtülmesi sırasında Azerbaycan ordusunun 11 askerini kaybettiğini söyledi.

Pazar günü Ermenistan-Azerbaycan  sınırında meydana gelen silahlı çatışma sonucunda iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu aktarılmıştı.

Ermenistan , Azerbaycan tarafını sınırı ihlal etmekle suçlayarak, “Askerler destek noktasını ele geçirmeye çalıştı, ancak ateşle karşılık verilmesi üzerine geri çekildi” açıklamasında bulunmuştu.

Azerbaycan ordusu, ise, Ermenistan ordusunun, Tovuz bölgesinde ateşkes rejimini kabaca ihlal ederek, topçu birliklerinden Azerbaycan ordu mevzilerini ateş altına aldığını savunmuş ve her iki taraftan da kayıplar olduğunu belirtmişti.