Ana içeriğe atla

Yaşar Güler: Bafıl Talabani'yi sürekli ikaz ediyoruz

Yaşar Güler: Bafıl Talabani'yi sürekli ikaz ediyoruz
Türkiye Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler
Ankara'dan Süleymaniye'ye: Havaalanı ile ilişkimizi tamamen kopardık
posted onSeptember 24, 2023
noyorum

Türk Millî Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, PKK'nin Süleymaniye'deki faaliyetleri nedeniyle Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talebani'yi "sürekli ikaz" ettiklerini açıkladı.

Bölgesel gelişmeler hakkında Milliyet gazetesine açıklamalarda bulunan Güler, Bafil Talebani'den PKK ile işbirliği yapmamalarını, ilişkilerini kesmelerini istediklerini, bu nedenle Talabani'nin birçok kez uyarıldığını söyledi.

Güler, “Süleymaniye’de terör faaliyetlerinin artmasıyla ilgili Bafıl Talabani sürekli olarak ikaz ediliyor. ‘Lütfen terör örgütleriyle ilişkinizi kesin. Her halükârda sizin aleyhinize olacak’ diye ve oluyor. Durum da böyle gelişiyor. Yaptıklarını, faaliyetlerini hepsini takip ediyoruz, biliyoruz. Tabii bunları hem Iraklı dostlarımızla hem KDP’li dostlarımızla da paylaşıyoruz. Ama daha sert bir hareketi de yapmak istemiyoruz. Açık açık bunlar söylendi defalarca söylendi. Fakat bir türlü kimse kendine bir çeki düzen vermedi. Şimdi havaalanı ile ilişkimizi tamamen kopardık" dedi.

18 Eylül Pazartesi günü Süleymaniye'deki Arbet Havaalanı, silahlı insansız hava aracı ile bombalanmış, KYB'ye bağlı Terörle Mücadele Birimi'nden 3 Peşmerge hayatını kaybetmişti.

Irak Cumhurbaşkanlığı saldırının Türkiye tarafından düzenlendiğini duyurmuştu.

Türk Dışişleri ise, konu hakkında yaptığı açıklamada suçlamaları reddetmemiş,  "Patlama esnasında, KYB'ye bağlı 'Terörle Mücadele Grubu' mensuplarının PKK/YPG'li teröristlerle birlikte talim yapmakta oldukları anlaşılmaktadır. Bu gelişme, KYB’ye bağlı bazı güvenlik unsurlarının terör örgütü üyeleriyle işbirliğini açıkça ortaya koymuş olması bakımından vahimdir" ifadelerini kullanmıştı.