Ana içeriğe atla

PKK’den “Çözüm Süreci” açıklaması

PKK’den “Çözüm Süreci” açıklaması
posted onJuly 9, 2022
noyorum

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatacağı iddiaları hakkında, “AKP’nin böyle bir özü, politikası olmadığı gibi böyle bir tutum içine girmesi mümkün değildir” dedi.

PKK’nin yayın organı ANF’de yer alan habere göre Medya Haber TV’nin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Karasu, Türk hükümetinin Kürt sorununu çözmeye dair bir gündeminin olmadığını söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlayacağına ilişkin haberlerin “iktidarın sıkıştığı” dönemlerde gündeme geldiğine dikkat çeken Karasu, “Bu da özel savaş gereğidir aslında. Gemlik Yürüyüşü’nden sonra gündeme geldi. Tecrit gerçekten dünyanın gündeminde, Kürt halkının gündeminde. Bu bakımdan çok teşhir oluyorlar. Bu yönüyle Önder Apo ile bir görüşme yapmayacakları görülüyor. Mücadelenin bu kadar keskinleştiği, kıran kırana sürdüğü bir dönemde böyle bir görüşme yaptırmazlar. Aksine bu haberlerden sonra disiplin cezası verildiği ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

AKP’nin Kürt sorununu çözmeye dair bir gündeminin olmadığını belirten Karasu, “İbrahim Kalın televizyonda kalktı konuştu. ‘Kesinlikle böyle bir şey yok’ dedi. Tek amaçlarının Kürt Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmek olduğunu söyledi. Dolayısıyla bu tür şeylere itibar etmemek lazım. Kürt sorununda çözüm veya başka türlü adım atanlar demokratik olmak zorundadır. AKP’nin böyle bir özü, politikası olmadığı gibi böyle bir tutum içine girmesi mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.