Ana içeriğe atla

Karayılan: Rojava’da PKK bayrağı kullanılmamalı 

Karayılan: Rojava’da PKK bayrağı kullanılmamalı 
posted onJune 8, 2022
noyorum


PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Güneybatı Kürdistan’da (Rojava) PKK’ye ait bayrak ve sembollerin kullanılmasını eleştirerek, “Partimizin ya da HPG'nin bayrağını yükselterek yürüyüş yapmak hatadır, buna katılmıyoruz. Bildiğim kadarıyla yönetimimiz de böyle bir şey istemiyor” dedi. 
 
Karayılan, PKK’nin yayın organı Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  
 
Karayılan, Rojava’daki yürüyüş ve etkinliklerde PKK ve onun askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) bayraklarının dalgalandırılmasının hata olduğunu söyledi. 
 
Rojava Özerk Yönetimi’nden PKK’nin sembollerinin kullanılmasına dair bir talepleri olmadığını açıklayan Karayılan şöyle konuştu: 
 
 “(Rojava’da) Partimizin ya da HPG'nin bayrağını yükselterek yürüyüş yapmak hatadır, buna katılmıyoruz. Bildiğim kadarıyla yönetimimiz de böyle bir şey istemiyor. Rojava'yı desteklediğimiz doğru ve Rojava da şimdi gerillaları desteklemek istiyor. Bu kutsal bir şey, değerli, iyi bir ortaklıktır. Ama herkes rengiyle yürümek zorunda. Renginle hareket et, bayrağınla hareket et. Yani bu tür hatalar yapılmamalıdır. Bu durumda herkes buna göre hareket etmeli ve yol göstermelidir.”