Ana içeriğe atla

İsrail’den vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısı: İran misilleme yapabilir 

İsrail’den vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısı: İran misilleme yapabilir 
posted onJune 8, 2022
noyorum


İran’da bir albayın suikast sonucu hayatını kaybetmesinden sonra İsrail hükümeti, Türkiye’yi ziyaret edecek olan vatandaşlarına yaptığı uyarıyı güncelleyerek, İran’ın, İsrail vatandaşlarına misilleme yapabileceğini belirtti. 
 
22 Mayıs’ta İran’ın başkenti Tahran’da İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albay, evinin önünde motosikletli iki saldırgan tarafından 5 kurşunla öldürülmüştü. İranlı yetkililer, saldırıdan İsrail’i sorumlu tutan açıklamalar yapmıştı.  
 
Bu suikasttan sonra İran ile İsrail arasındaki gerilim artarken, açıklama yapan İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İran’ın dünya genelinde İsrail vatandaşlarına yönelik “intikam saldırıları” düzenleyebileceğine dair endişelerini dile getirdi. 
 
İsrail Milli Güvenlik Konseyi, Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına dair yaptığı seyahat uyarısını güncelleyerek, İran’a komşu diğer ülkelerin de İsrail vatandaşları için risk oluşturduğunu belirtti. 
 
Türkiye’deki İsrail vatandaşlarına yönelik “gerçek tehditlerin” olduğunu bildiren İsrail Milli Güvenlik Konseyi, bu tehditlerin ne olduğunu açıklamadı. 
 
Açıklamada, İran’a komşu ülkelere seyahat edecek İsrail vatandaşlarından “dikkatli olmaları” istendi.