Ana içeriğe atla

Erdoğan’dan Rojava’ya operasyon sinyali

Erdoğan’dan Rojava’ya operasyon sinyali
posted onMay 29, 2022
noyorum


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz” dedi. 
 
Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, Güneybatı Kürdistan’a (Rojava) yeni askeri operasyonların sinyalini verdi. 
 
Hazırlıkların tamamlanmasıyla operasyonların başlayacağını duyuran Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekât önceliğimizdeki alanlar başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz, bu operasyonlar inşallah başlayacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Rojava’ya yönelik operasyonun Perşembe günü MGK toplantısında masaya yatırılacağını kaydeden Erdoğan, “MGK toplantısında bu hususları enine boyuna değerlendireceğiz ve kararlarımızı alacağız. Biz de gerekli görüşmeleri yaparak, sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesini temin edeceğiz. Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterenler ile kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını, bu süreçte bir kez daha göreceğiz ve gelecekteki politikalarımızın referansı yapacağız" şeklinde konuştu.