Ana içeriğe atla

Türk cezaevlerinden iki kez firar eden PKK gerillası hayatını kaybetti

Türk cezaevlerinden iki kez firar eden PKK gerillası hayatını kaybetti
posted onApril 16, 2022
noyorum

HPG, 2013 yılında Bingöl, 2016 yılında Diyarbakır cezaevlerinden filmlere konu olacak şekilde firar ettikten sonra tekrar saflarına katılan “Şoreş Amed” kod adlı Devrim Kavak’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. 

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) yazılı bir açıklama ile Türk cezaevlerinden iki kez firar ettikten sonra tekrar PKK’ye katılan “Şoreş Amed” kod adlı Devrim Kavak’ın, Ağustos 2019’da Türkiye’nin “Medya Savunma Alanları’nda” gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.


Devrim Kavak kimdir?

HPG’nin açıklamasına göre, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Devrim Kavak, 2003 yılında PKK’ye katıldıktan sonra 2008-2009 yıllarında Kuzey Kürdistan’da Türk güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen çok sayıda eylemde yer aldı. 

2009’da eylem yapmak için gittiği İstanbul’da yakalanan PKK gerillası Kavak, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

Yargılamalar sonucunda 38 yıl 32 ay hapis cezasına çarptırılan Kavak, 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Cezaevi’nden 17 PKK’li tutuklu ile tünel kazarak firar etti. Ancak, firari PKK’liler bir gün sonra güvenlik güçlerinin operasyonu ile yakalandı.

Yakalandıktan sonra Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderilen Devrim Kavak, 5 Mart 2016’da buradan da filmlere konu olacak şekilde 5 PKK’li ile beraber firar ettikten sonra tekrar örgüte katıldı.