Ana içeriğe atla

Karaman’da Kürt öğrencilere faşist saldırı: Korkutulan öğrenciler şehri terk etti

Karaman’da Kürt öğrencilere faşist saldırı: Korkutulan öğrenciler şehri terk etti
posted onApril 16, 2022
noyorum

Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken Kürt öğrenciler, ülkücülerin saldırısına uğradı. Korkutan öğrenciler Karaman’ı terk etmek zorunda kaldı.

Independet Türkçe’de yer alan habere göre saldırı, 1 Nisan'da yaşandı. 31 Mart'ta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda, Kürt öğrenciler Kürtçe müzik dinledi ve halay çekti.

Halay çeken öğrencilerin bir bölümü, iddiaya göre ertesi gün kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adını veren bir grup tarafından bir depoya sokularak darp edildi.

Darp edilen öğrencilerin telefonlarına da el konularak, sosyal medyadan paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Dün gece yaptığımız ahlaksızca Kürtçe halay çektiğimizden dolayı, MUKADDES TÜRK Halkından ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin gerçek sahibi olan KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ÜLKÜCÜLERİNDEN özür dileriz" ifadeleri yer aldı.

Darp edilen bir öğrenci, psikolojisinin çok bozuk olduğu için Karaman'ı terk ederek memleketine döndüğünü ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, saldırıdan haberdar olunca ilgili kurumlar ve temsilcileriyle toplantı yaptı ve "olayın kabul edilemez" olduğunu belirtti.
Karaman'daki saldırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda da gündeme geldi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına, olaya değinerek "Kürt öğrenciler, Kürtçe halay çektikleri ve Kürtçe şarkı söyledikleri için ülkücü grup tarafından saldırıya uğradı, darp edildiler" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, saldırıya uğrayan öğrencilerden biriyle konuştuğunu da ifade ederek, "Bu üniversitedeki öğrenciler maalesef üniversiteden ayrılmak zorunda kaldılar, vatan haini ilan edildiler, darp edildiler ve memleketlerine döndüler. Ben memleketine dönen Diyarbakırlı bir Kürt öğrenciyle dün görüştüm. Neden döndün diye sordum? 'Vekilim, ben artık Karaman'a gidemem. Bakın, bize zorla, tehditle özür dileten Instagram mesajları paylaştırdı bu ülkücü grup. Ben artık o Karaman'a gidemem.' dedi" şeklinde konuştu. 

Gergerlioğlu ayrıca, olayın araştırılması istemiyle soru önergesi verdi.