Ana içeriğe atla

ABD’den Türkiye’ye Rusya uyarısı: Kirli paranın havuzu olmayın

ABD’den Türkiye’ye Rusya uyarısı: Kirli paranın havuzu olmayın
posted onApril 7, 2022
noyorum

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), yaptırımların hedefinde olan Rus oligarkların “kirli paralarının havuzu olmaması” konusunda Türkiye’yi uyardı. 

ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde anlaştığı “Stratejik Mekanizma" kapsamında iki ülkenin dışişleri ve ticaret bakanlığı yetkilileri Ankara’da bir araya geldi.

Bu çerçevede ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland da Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Ankara’da görüşmüştü.

Görüşmelerin ardından DW Türkçe'nin Batılı ülkelerin Rusya yaptırımları ve Türkiye'nin pozisyonu ile ilgili sorusunu yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh, "Sayın Nuland 4 Nisan'da Türk yetkililerle Ankara'da bir araya geldi. Kendisinin de söylediği gibi, Türkiye'nin dikkatli olması ve topraklarının yaptırımlardan kurtulmasına ya da Rus oligarkların kirli parası için havuz olmasına izin vermemesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Ukrayna işgali sonrası ABD ve Batılı ülkeler Rusya’ya yönelik bir dizi yaptırım kararı alırken, Türkiye yaptırımlara yutmayacağını söylemişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, bir açıklamasında Rus oligarkların paralarını Türkiye’de değerlendirebileceklerini ifade etmişti.