Ana içeriğe atla

Buldan: AKP, HDP’yi kapatmayı gündemine aldı

 Buldan: AKP, HDP’yi kapatmayı gündemine aldı
posted onApril 7, 2022
noyorum

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP, hem Kobane Kumpas davasını hem de HDP’yi kapatmayı gündemine aldı” dedi.

Medyahaber'e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP üzerindeki baskılar ve Kobani davası ile ilgili iktidarın ne yapmayı planladığına ilişkin bir soruya, “AKP, hem Kobane Kumpas davasını hem de HDP’yi kapatmayı gündemine aldı. Ancak; her iki davanın da iddianamesine baktığımız zaman içerisinde gerçekle alakalı herhangi bir şeyin olduğunu söylemek mümkün değil. Sarayda hazırlanmış AKP’nin özel olarak MHP’yle birlikte hazırlatmış olduğu bir iddianameden bahsediyoruz. İddianamenin içerisinde her iki davada da özellikle HDP kapatma davasında siyasetçilerin yaptıkları konuşmalar, yürüttükleri faaliyetler, katıldıkları etkinlikler var. Bütün bunları kes kopyala yapıştır yöntemiyle iddianameye ekleyen ve bu iddianame üzerinden Türkiye kamuoyuna HDP’yi çok farklı bir şekilde algı yönetimiyle anlatmaya çalışan bir zihniyet var karşımızda” yanıtını verdi.

Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik sorunları Kürt sorununun çözülmemiş olmasına bağlayan Buldan, bu çerçevede Çözüm Süreci’nin iktidar tarafından heba edildiğini söyledi.

Buldan, “Çözüm Süreci bittikten sonra Türkiye’deki durum arasında dağlar kadar fark var kimsenin ölmediği öldürülmediği hiç kimsenin kapısının önüne cenazelerin gitmediği, annelerin gözyaşı dökmediği bir süreçti. Bu süreç gerçek anlamda heba edilen bir süreçti. Dolmabahçe Mutabakatı kabul edilseydi biz bugün bambaşka bir Türkiye’yle karşı karşıya kalacaktık. Bambaşka bir Türkiye’de yaşayacaktık, ne bir kaosun ne krizin yaşandığı süreç olacaktı” diye konuştu.