Ana içeriğe atla

IŞİD’in Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast planladığı iddiası

IŞİD’in Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast planladığı iddiası
posted onFebruary 1, 2022
noyorum

IŞİD’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast başta olmak üzere Türkiye’de bir dizi terör eylemi planladığı iddia edildi.

"Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler, 15 Haziran 2021’de Suriye sınırından Türkiye’ye geçmek isterken Türk güvenlik güçleri tarafından yakalanmış, IŞİD’in Türkiye sorumlusu olmak iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kasım Güler hakkında açtığı davanın eklerinde, Güler’in 74 sayfalık itiraflarına ulaşan DW Türkçe’nin aktardığına göre, IŞİD Türkiye’de bir dizi suikast ve terör eylemi planladı. 

Kasım Güler itiraflarında, IŞİD'in "Türkiye'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, LGBTİ+bireyler, Kapadokya'da turistleri taşıyan hava balonları, Zöhre Ana Cemevi, Adana'da İncirlik Üssü’ne saldırı planladığını" söyledi. 

İtiraflarında IŞİD’in Türkiye’de planladığı suikast ve bombalı saldırıları ayrıntılarıyla anlatan Güler, 2017 yılında Emni Hariç’in (Örgütün Dışişleri Bakanlığı) Adana İncirlik’te bulunan Amerikan Üssü’ne saldırı kararı aldığını ancak, saldırıyı yapacak militanların Hatay’dan Türkiye’ye girerken patlayıcılarla beraber yakalandığını kaydetti.

IŞİD’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü esnasında yanında bulunan kalabalığın üzerine araç sürmek suretiyle bir plan yaptığını da açıklayan Kasım Güler, “Emni Hariç'ten (Örgütün Dışişleri Bakanlığı) bu eylem için onay alındı. Eylemi gerçekleştirecek kişiler Kayseri ilinde minibüs tipi bir araç kiraladılar, ancak eylemi gerçekleştirecekleri sırada yakalandılar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı’nın da IŞİD’in Türkiye’de planladığı suikastler arasında olduğunu söyleyen Güler, “Acun Ilıcalı'nın yüksek seviyede korunması, Ekem İmamoğlu'na yapılacak eylemin medyaya düşmesi nedeniyle bu eylemlerin gerçekleştirilemediğini” bildirdi.

Kasım Güler, Kapadokya'da turistleri taşıyan hava balonları ve İzmir’de LGBTİ’lere yönelik saldırı planlarının eylemcilerin yakalanmasıyla boşa çıktığı söyledi.

Güler ayrıca Ankara'da bulunan Zöhre Ana Cemevi'nin de IŞİD’in saldırı hedefleri arasında olduğunu ancak, örgüt üyelerinin bu eylemi gerçekleştiremediğini kaydetti.