Ana içeriğe atla

Ülkücüler, Demirtaş’ın kitaplarının satıldığı fuara saldırdı 

Ülkücüler, Demirtaş’ın kitaplarının satıldığı fuara saldırdı 
AvaToday caption
posted onDecember 22, 2021
noyorum


Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen kitap fuarına, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının satıldığı gerekçesiyle bir grup ülkücü tarafından saldırı düzenledi. 
 
'Burada Selahattin Demirtaş kitabı satamazsınız'' diyerek kitapları dağıtan saldırganlar, stand sahibi tiyatrocu ve yazar Haldun Açıksözlü’yü darp etti. 
 
Olayı Twitter hesabından duyuran Açıksözlü, "Selahattin Demirtaş kitapları sattığım için vandallar standımı bu hale getirdiler" dedi. 
 
Olay hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını atarken Atatürk’le ilgili kitapları da yerlere attılar ve biz bu şeyi fark ettikten sonra, bu rahatsızlığı fark ettikten sonra, kitapların burada olduğunu fark ettikten sonra yayınevi ile konuşup bu kitapları kaldırmalarını istedik. Hassas olunan bir noktada, şunu da söylemek istiyorum, devletin izniyle bastırılmış kitaplar bunlar ama biz bu konuda yine de hassasiyeti göz önünde bulundurarak, kitapları kaldırttırdık” dedi. 
 
Demirtaş’ın kitaplarının satıldığını daha önce fark etmediklerini söyleyen CHP’li Başkan, “Altını çizerek söylüyorum; biz fark etseydik daha önceden de bu konudaki hassasiyeti göz önünde bulundurarak zaten müdahale ederdik. Burada hiç kimse de bizim milliyetçiliğimize de sorgulamasın lütfen” ifadesini kullandı. 
 
6 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.