Ana içeriğe atla

Kürdistan’da devlet bağlantılı fuhuş çetesi

Kürdistan’da devlet bağlantılı fuhuş çetesi
posted onOctober 31, 2021
noyorum

Şırnak ve Hakkari’de korucu ve askerler tarafından fuhuş bataklığına sürüklenen kadınlardan birinin katledildiği, birinin şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği iddia edildi. Bir kadının da intihara sürüklendiği bildirildi.

Kendisini uzman çavuş olarak tanıtan ve görevinden istifa eden bir kişi, isminin açıklanmaması kaydıyla, Hakkari merkez, Çukurca, Yüksekova ve Şırnak’ın kent merkezi ile Uludere ilçesinde 3 yıl önce kurulan bir fuhuş çetesi hakkında Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.

MA’nın haberine göre, bu kişi başını asker ve korucuların çektiği fuhuş çetesi içerisinde yer alan 70’den fazla kişinin adını ifşa etti.

Kadınların şantaj yoluyla fuhuşa sürüklendiğini belirten bu kişi, “Bunları söylemesem, deşifre etmesem daha çok çocuk annesiz kalacak, çokça aile ve yuva dağılacak. Herkes önlemini alsın, ailesine kızlarına eşlerine sahip çıksın.” dedi.

Soruşturma açılması durumunda kendisiyle beraber 4 uzman çavuş ve bir sivil polisin ellerindeki belgelerle gizli tanık olacaklarını söyleyen kaynak, bunun için “Yürekli cesur birinin kendini feda edip savcıya gitmesi lazım. Yüreği yeten biri varsa buyursun gitsin.” diye konuştu.

Fuhuş çetesinin nasıl çalıştığına dair bilgiler veren kaynak, “Bu haysiyetsiz köpekler evli kadınları ve genç kızları bir şekilde kandırıp arkadaş olduktan sonra, ısmarladıkları çay, kahve veya soğuk içeceklerin içine Yüksekova ve İran’dan elde ettikleri bayıltıcı ve uyuşturucu haplar atarak onlarla beraber oluyorlardı. Daha sonra ise video ve resimlerini çekerek fuhuşa zorluyorlar. Kadınları para karşılığı uzman çavuş, polis ve şebekenin diğer üyelerine fuhuş yoluyla peşkeş çekerek maddi gelir elde ediyorlar. ‘Ben gitmem’ diyen kadınları da ‘görüntüleri paylaşacağız’ diyerek, aileleri ve eşleri ile tehdit ediyorlar.” dedi.

Kısa sürede bölgede yaşayan herkesin telefonuna ulaşan bu mesajları destekleyen yüzlerce görüntü ortaya çıktı. Hatta sadece isimleri ifade edilen kişilere ilişkin değil, isimleri mesajda yer almayan onlarca kişiye ait olduğu iddia edilen görüntüler de servis edildi. Görüntü ve mesajların ortaya çıkmasıyla birlikte bazı kadın ve erkeklerin bulundukları köylerden gönderildiği, bazılarının ise taşınarak farklı kentlere gittikleri belirtildi. 

Fuhuşa sürüklenen ve görüntüleri 3 ay önce yayınlanan kadınlardan E.Ö.’nün katledildiği ortaya çıktı.

Yine daha önce görüntüleri yayılan ve şantaj edilen bir kadın da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Son olarak Cuma günü aynı çete tarafından fuhuşa sürüklendiği ve görüntüleri yayılan kadınlar arasında bulunduğu belirtilen L.Ö.’nün evinde intihar ettiği iddia edildi.  L.Ö.’nün 3 ay önce görüntüleri yayınlandıktan sonra katledilen E.Ö.’nün yakını olduğu aktarıldı. 

L.Ö.’nün hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Çukurca Savcılığı yaşanan olaylarla ilgili başlattığı soruşturmada gizlilik kararı aldı.