Ana içeriğe atla

Karayılan’dan “Barış Süreci” açıklaması 

Karayılan’dan “Barış Süreci” açıklaması 
posted onOctober 25, 2021
noyorum

  
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan kendisine yöneltilen, “PKK, terör örgütleri listesinden çıkarılırsa bunun ne sonuçları olur?” sorusuna, “Büyük ihtimalle yeni bir barış süreci gündeme girecektir ve savaş duracaktır.” yanıtını verdi. 
  
PKK’nin yayın organı Medyanews’e röportaj veren Karayılan, Avrupa Birliği ve ABD’ye PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması çağrısı yaptı.  
  
Kendisine yöneltilen “Eğer PKK, ABD ve AB tarafından terör örgütleri listesinden çıkarılırsa bunun ne gibi politik sonuçları olur?” sorusuna yanıt veren Karayılan, “Hiçbir mahkemenin PKK'nin terörist olduğuna dair bir karar vermediğini” belirterek, “Eğer şimdi bu devletler PKK'yi terör listesinden çıkarırlarsa ne olur, diye sordunuz. Büyük ihtimalle yeni bir barış süreci gündeme girecektir ve savaş duracaktır.  Türk işgalciliğinin üzerinde baskı yine İran, Suriye gibi diğer devletler üzerinde baskı gelişirse büyük ihtimalle savaş durur. Şimdi hakikat budur. Eğer Amerika ve AB dürüst yaklaşırsa, gerçekten eğer Kürtlerin işgalci devletler tarafından (ister Türkiye, İran veya başka bir devlet olsun) öldürülmelerini istemiyorlarsa, eğer gerçekten Kürtlerin özgür yaşamalarını istiyorlarsa, PKK ve Önder APO şahsında Kürt halkına yapılan haksızlığa artık son vermeliler.” açıklamasında bulundu. 
 
 Batılı güçleri 1923 Lozan Antlaşması’ndan bu yana Kürtlere yapılan haksızlığa son vermeye çağıran Karayılan, “1923 Lozan kararından beridir siz Kürt halkına haksızlık yapıyorsunuz. Artık bu haksız ve yanlış siyasetinize son verin. Kürt halkının özgürlük mücadelesi, doğal hak mücadelesi meşru mücadeledir. Buna terör demeyin. Bunu bırakın, bu vicdansız, haksız ve adaletsiz siyasetten vazgeçin. Kürdistan’daki katliamlara ortak olmayın. Halkımız 100 yıldır bu yanlış siyasete karşı direniyor artık buna anlam verin ve bu siyasetinize son verin, çağrımız budur.” dedi.