Ana içeriğe atla

İbrahim Kalın: F-16 filosunun genişletilmesi değerlendiriliyor

İbrahim Kalın: F-16 filosunun genişletilmesi değerlendiriliyor
posted onOctober 12, 2021
noyorum

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, F-35 uçakları için ödenen 1.4 milyar dolarlık para karşılığında Türkiye’nin mevcut F-16 filosunun genişletilmesi ve modernizasyonunun bir alternatif olarak değerlendirildiğini söyledi.

Milliyet’e konuşan Kalın, F-35 uçakları için ABD’ye ödenen 1.4 milyar doların Türkiye’ye geri ödenmemesi durumunda bazı alternatifler üzerinde durduklarını açıkladı.

Bu paraya karşılık yeni F-16’lar alınabileceğini belirten Kalın, “Ödediğimiz para karşılığında mevcut F-16 filomuzun genişletilmesi alınması ve elimizdeki F-16’ların modernizasyonu bir alternatif olarak değerlendirilebilir.” diye konuştu.

F-16’ların eski teknoloji olduğuna dair eleştirileri reddeden Kalın, "Hali hazırda F-16’lar Türkiye’nin ve NATO hava gücünün önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bir müddet daha bu işlevi görmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alınca ABD tarafından F-35 savaş uçağı programından çıkarılmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Rusya ziyareti dönüşünde F-35’ler ile ilgili olarak, “Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler." demişti.