Ana içeriğe atla

CENTCOM Komutanı’ndan DSG’ye destek pozu

CENTCOM Komutanı’ndan DSG’ye destek pozu
posted onMay 29, 2021
noyorum

Rojava ziyaretinde DSG yetkilileri ile görüşen ve zırhlı Amerikan M-2 Bradley araçları arkasına alarak destek pozu veren ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı General McKenzie, “Arkamdaki Bradley’lere bakın, tam şu anda konuşlandığımız üsse bakın. Bunun, taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Son günlerde bölgede yaşanan bir dizi gelişme, ABD’nin Rojava’ya yönelik desteğini sürdürdüğünü gösteriyor. 

16 Mayıs’ta Beyaza Saray ve Dışişleri Bakanlığı’ndan oluşan üst düzey bir ABD’li heyetin Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığında Rojava’yı ziyaret etmesinin ardından bölgeye giden ABD Merkez Kuvvetleri (Centcom) Komutanı General Frank McKenzie, DSG komutanları ile görüştü.

ABD’li general Rojava’ya gönderdikleri zırhlı Bradley araçları arkasına alarak verdiği poz ile, DSG’ye olan desteklerinin ve bölgedeki mevcudiyetlerinin altını çizdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, General McKenzie, “Arkamdaki Bradley’lere bakın, tam şu anda konuşlandığımız üsse bakın. Bunun, taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Cuma günü Rojava’yı ziyaret eden General McKenzie ile IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu’nun komutan vekili İngiliz General Richard Bell, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir araya gelmişti. Görüşme sonrası açıklama yapan Abdi, Uluslar Koalisyon Güçleri’nin Rojava’daki mevcudiyetinin devam edeceğini söylemişti.