Ana içeriğe atla

ABD’den Erdoğan’a kınama 

ABD’den Erdoğan’a kınama 
posted onMay 22, 2021
noyorum

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yahudi karşıtı söylemlerde bulunduğunu belirterek Erdoğan’ı kınadı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkı hakkındaki son antisemitik yorumlarını şiddetle kınıyor ve bunu kınanması gereken durum olarak görüyor." denildi.

Antisemitizmin hiçbir yerde kabul edilmediği ve ABD’nin antisemitizm ile mücadelede kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, Erdoğan’ın şiddeti teşvik edecek söylemlerden kaçınması, çatışmaların durdurulması için ABD ile birlikte hareket etmesi gerektiği belirtildi. 

Öte yandan ABD’nin kınama açıklamasına Türkiye’den ilk yanıt AK-Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.
Çelik, "Cumhurbaşkanı'mızı antisemitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu, Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır.” diyerek ABD’ye tepki gösterdi.

Önceki gün Filistin-İsrail çatışmaları hakkında konuşan Erdoğan, Joe Biden için "Kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz." demişti.

Erdoğan ayrıca "ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır." ifadelerini kullanmıştı.