Ana içeriğe atla

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Erbil ve Başika saldırılarını kınadı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Erbil ve Başika saldırılarını kınadı
posted onApril 16, 2021
noyorum

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Çarşamba akşamı ABD ve koalisyon askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı ve Türk askerlerinin bulunduğu Irak’taki Başika Üssü’ne düzenlenen eş zamanlı saldırıları yazılı bir açıklama ile kınadı.

Saldırıların Irak’ta daha fazla gerilim ve istikrarsızlığa yol açacağı vurgulanan açıklamada, saldırıların sürekliliğini ciddiye alınmasının önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, saldırıyı düzenleyen grupların Irak’ın barış ve istikrarını tehlikeye atmasının engellenmesi için, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın, uluslararası koalisyonun desteğini alması ve işbirliğin güçlendirmesi gerektiği belirtildi.

Saldırıların bilançosuna ilişkin bilgi de veren Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Çarşamba akşamı saat 21:50 sularında Erbil Uluslararası Havalimanı’na TNT yüklü drone ile saldırı düzenlendiğini fakat herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Başika Türk Askeri Üssü ve çevresinin de aynı saatler de katyuşa roketler ile hedef alındığı üsteki bir Türk askerinin yaşamını yitirdiği, üssün yakınında bulunan Gedad köyüne de roketlerin isabet etmesi sonucu 2 çocuğun yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

15 Şubat’ta yine Erbil Uluslararası Havalimanı’na, İran’a bağlı milisler roketlerle saldırı düzenlemiş, 1 sözleşmeli personel ile 1 sivil yaşamını yitirmiş, 1’i ABD askeri olmak üzere 8 kişi yaralanmıştı.