Ana içeriğe atla

Fransa’dan Türkiye’ye tehdit: AB yaptırım hazırladı

Fransa’dan Türkiye’ye tehdit: AB yaptırım hazırladı
posted onApril 14, 2021
noyorum

Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz geriliminin artması durumunda Türkiye’ye karşı hazırlamış olduğu yaptırımları uygulamaya koyacağını açıklayan Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune, Türkiye’yi kızdıracak açıklamalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Ankara’da AB heyeti ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede meydana gelen koltuk krizine ilişkin, geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi suçlayan ifadeler kullanan Fransız Bakan, “Türkiye kötü davrandı. Bu bize karşı yapılmış kasıtlı bir sorun” demişti.

Bu seferki açıklamasında ise Doğu Akdeniz gerilimine dikkat çeken Clement Beaune, Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulundu.

Doğu Akdeniz geriliminin düşürülmesi için Türkiye’nin bir seçim yapması gerektiğini belirten Clement Beaune, “Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Her iki durumda da Avrupa yanıt vermeye hazır olacak. Tedbirlerimizi hazırladık. Yaptırımlar da dahil olmak üzere gerekirse bunları uygulayabiliriz” dedi.

Gerilimden yana olmadıklarını fakat çıkarlarını korumak için tedbir aldıklarını savunan Fransız Bakan, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı net tutum almaya zorladıklarını ifade etti.