Ana içeriğe atla

TBMM Başkanlığı’ndan Gergerlioğlu açıklaması

TBMM Başkanlığı’ndan Gergerlioğlu açıklaması
posted onMarch 23, 2021
noyorum

TBMM’de gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında açıklama yapana TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz” ifadesini kullandı.

“Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkmasının kabul edilemeyeceğini” belirten Şentop, “Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis’in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir” dedi.

Ne olmuştu?

“Terör örgütü propagandası” suçlaması ile Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası, Yargıtay tarafından onanmış, karar TBMM’de okunduktan sonra Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştü.

Milletvekilliğinin düşürülmesine itiraz eden Gergerlioğlu, TBMM’de “Adalet Nöbeti” başlatmış, nöbetin 5. gününde bu sabah 100 yakın polis tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Kavaklıdere Polis Karakolu’nda ifadesi alınan Gergerlioğlu serbest bırakılmıştı.