Ana içeriğe atla

Şam’a bağlı Difayi Weteni güçleri Rojava güçlerine saldırdı

Şam’a bağlı Difayi Weteni güçleri Rojava güçlerine saldırdı
Rojava’nın Hesekê kentinde Suriye rejimine bağlı Difayi Weteni güçleri, Rojava Özerk Yönetimi İç Güvenlik Güçleri’ne saldırdı. Bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken kentte gerginlik devam ediyor.
posted onJanuary 31, 2021
noyorum

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Hesekê kentinde, Suriye rejimine bağlı Ulusal Güvenlik Güçleri (Difayi Weteni) Rojava Özerk Yönetimi İç Güvenlik Güçleri’ne saldırdı.

Kentte bulunan Suriye rejimi destekçisi bazı Araplar, Hesekê kent merkezinde Rojava Özerk Yönetimi'ne karşı protesto düzenlemeye çalışırken, kentte bulunan rejime bağlı Difayi Weteni güçleri ile Rojava İç Güvenlik Güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Rojava merkezli medya organları, Suriye rejimine bağlı Difayi Weteni güçlerinin Hesekê’nin Merşo Mahallesindeki Özerk yönetime ait güvenlik noktalarına saldırdığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) konuya dair yaptığı açıklamasına göre, yaşanan kargaşada açılan ateş sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Ölen kişi ile yaralanan 4 kişinin sivil veya asker olduklarıyla ilgili bir bilgi paylaşılamadı.

SOHR, Suriye rejim güçlerinin, özellikle Şex Meqsud olmak özere, yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı kentlere ambargo uyguladığını, Suriye rejim güçleri kontrolünde bulunan bu kentlerdeki Kürtlerin rejim güçlerinin ambargosundan dolayı 21 gündür günlük gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

Suriye rejimi resmi haber ajansı SANA’dan konuya dair yapılan açıklamada ise yaşanan çatışmada bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı bilgileri yer aldı.