Ana içeriğe atla

İran rejimi havayolu şirketi Iran Air, 2 bin çalışanı işten çıkarıyor

İran rejimi havayolu şirketi Iran Air, 2 bin çalışanı işten çıkarıyor
İran rejiminin en büyük havayolu şirketi Iran Air’in 2 bin çalışanının işten çıkarmaya hazırlandığı bildirildi. Şirket, buna gerekçe olarak Coronavirüs’ün yol açtığı ekonomik krizi gösterdi.
posted onJanuary 18, 2021
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin en büyük havayolu şirketi olan Iran Air, yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) yol açtığı ekonomik durgunluk ve işsizlik dalgasının ardından 2 bin çalışanı işten çıkarmayı planladığı bildirildi.

ABD’nin İran rejimine uyguladığı ekonomik yaptırımların havacılık sektörüne de ağır bir şekilde yansıması nedeniyle Iran Air şirketinin zor şartlardan geçtiği ve yedek parça bulamadığı için hava nakliye filosunun yarısını kullanamadığı, filonun diğer yarısının ise Coronavirüs nedeniyle 11 aydır yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle finansal iflasın eşiğinde olduğu belirtilmişti.

İran rejiminin devlete ait olan en büyük havayolu şirketi olan Iran Air yönetiminin yaşanan büyük krizle başa çıkmak için binlerce insanı mağdur edecek işten çıkarma stratejisini devreye koyuyor.

Iran Air şirketi İcra Konseyi Başkanı Muhsin Rezaeyi'ye bağlı ‘Tabnak’ haber sitesi, yayınladığı haberinde, Iran Air’in İran takvimine göre yıl sonuna (21 Mart) kadar iki bin çalışanı işten çıkarmayı planladığını yazdı.

Iran Air şirketi çalışanları, bir süre önce yerel medyada yayınladıkları bir mektupta, şirketin 2 bin çalışanı kalıcı olarak işten çıkarmayı planladığını açıklamışlardı.

İşten çıkarma işleminin 21 Mart’ta başlayacağının belirtildiği mektupta, işten atılacak veya çıkarılacak çalışanlar arasında en büyük riskin geçici sözleşmeler kapsamında çalıştırılan çalışanlar olduğu ifade edilmişti..