Ana içeriğe atla

Tahran Milletvekili Naboyan: Ruhani’nin diktatörlük özellikleri var

Tahran Milletvekili Naboyan: Ruhani’nin diktatörlük özellikleri var
İran parlamentosu Tahran milletvekili Mahmud Naboyan, Hasan Ruhani yönetiminin ekonomi politikalarına sert eleştiriler yöneltirken “Ruhani’nin diktatörlük özellikleri var” dedi.
posted onNovember 21, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti Parlamentosu Tahran milletvekili Mahmud Naboyan, Sanal Uzay Konseyi ve Kültür Devrimi Konseyi'nin gerçekleştirdiği toplantıya bu iki kurumun bazı üyelerinin toplantılara katılmasına izin verilmediğini belirterek bu üyelerin toplantıya katılmamasının nedeninin İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin engelleme girişimi olduğunu söyledi.

İranlı parlamenter Naboyan Ruhani’nin diktatörlük özellikleri olduğunu söyledi.

Naboyan Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, İran rejimi Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin geçtiğimiz aylarda Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı’nın Sanal Uzay Konseyi toplantılarına katılmasını engellediğini ve Kültür Devrimi Konseyi'nin bazı üyelerinin de bu toplantıya katılmasına izin verilmediğini söyledi.

İran rejimi Cumhurbaşkanı Ruhani ile Kültür Devrimi Konseyi'nin iki üyesi olan İzzetullah Derxami ve Hasan Rahimpur Azxidi arasında sözlü bir tartışma yaşanmıştı.

Naboyan, ABD’nin İran rejimine uyguladığı ağır ekonomik yaptırımların ekonomik sorunlara yol açtığını belirterek, sorunlarının yüzde 70'inin rejim hükümetinin yönetim beceriksizliğinden kaynaklandığını, çünkü Ruhani yönetimi nedeniyle 80 milyon kişinin 60 milyonunun fakirleştiğini söyledi.

İran rejimi parlamentosundan birçok parlamenter, ekonomi yönetiminden dolayı Ruhani ve hükümetine sert eleştiriler yöneltiyorlar.

İran cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken önümüzdeki aylarda bu tür eleştirilerin artması bekleniyor.