Ana içeriğe atla

İran rejimi kuzey sınırına askeri yığınak yaptı

İran rejimi kuzey sınırına askeri yığınak yaptı
İran rejimi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalarının yaşandığı kuzeybatı sınırına askeri yığınak yaptı. Pasdaran yetkilisi, yığınağın artırılabileceğini söyledi.
posted onOctober 26, 2020
noyorum

İran rejiminin Dağlık Karabağ’da, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalarının yaşandığı kuzeybatı sınırına askeri yığınak yaptı.

Askeri yığınakla ilgili açıklama yayımlayan İran rejimi Devrim Muhafızları (Pasdaran), rejim askeri birliklerinin kuzeyde Dağlık Karabağ sınırına konuşlandırıldığı bildirildi. Pasdaran açıklamasında, askeri yığınağın ulusal çıkarlarının korunması ve barışın sürdürülmesi için gerekli olduğu ifade edildi.

Diğer yandan Pasdaran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, sınır bölgesinde konuşlandırılan askeri birlikleri ziyaret ederken yaptığı açıklamada, kara kuvvetleri birliklerinin bölgeye dün başlayan intikalinin gerekli görülmesi durumunda artırılacağını söyledi.

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar, 27 Eylül'de başlamıştı. İki ayrı ateşkes mutabakatına rağmen taraflar, askeri faaliyetlere ara vermeden devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde Bakü ile Erivan arasında, ABD’nin de girişimiyle üçüncü kez ateşkes uygulama çabalarına rağmen ateşkes ilanından hemen sonra taraflar, birbirilerini ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Öte yandan uluslararası camia, Türk devletinin Ermenistan’a karşı Azerbaycan’a silah ve Suriye ve Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettiği alanlardan topladığı güdümündeki cihatçı çeteler göndermesine tepki gösterdi.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan'ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.