Ana içeriğe atla

Serêkaniyê’de bombalı saldırı: 7 kişi öldü

Serêkaniyê’de bombalı saldırı: 7 kişi öldü
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Öte yandan Kürtlerin talan edilen mallarını paylaşamayan Türk devleti çetelerinin kendi aralarındaki çatışmaların da arttığı ve bombalı saldırılarla birbirlerine saldırdıkları aktarıldı.
posted onSeptember 27, 2020
noyorum

Batı Kürdistan’ın Türk devleti ve güdümündeki cihatçı haydut çetelerin işgali altındaki Serêkaniyê kentinde dün akşam saatlerinde bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunuldu.

Til Temir yolu üzerinde bulunan Emin toplantı salonu yakınlarında yaşanan patlamada, aralarında çocukların da olduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda  sivilin yaralandığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın yerel kaynaklardan aktardığına göre, patlamada 2’si çocuk 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda sivil savunma ekibi ve itfaiye sevk edilirken, yaralılar çevrede bulunan hastanelere kaldırıldıği kaydedildi.

Çeteler talan mallarını paylaşamayınca çatışıyor

Öte yandan Türk devletinin güdümündeki haydut çete gruplarının işgali altında bulunan kentte, çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, bombalı saldırılarda da bulunuluyor. İki gün önce Til Helef beldesinde Kürtlerin talan edilen mallarının paylaşılamaması nedeniyle çete gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış bazı çete üyeleri ölmüştü.

Can güvenliği nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen Y.H. adlı Serêkaniyê sakini, “Serêkaniyê’nin her mahallesi bir çete grubunun kontrolünde bulunuyor. Köyler ve mahalleler çeteler arasında paylaşılmış, herbirinin hakimiyetini kurduğu alanlar var. Halkın malına el koyan, soygun ve talanın yanında sürekli çeşitli bahanelerle halka para cezası kesen durumdalar. Kendi arlarında da soygun ve talandan el koydukları şeyler üzerine anlaşamayınca aralarında çatışıyorlar ve bu iç çatışmaları da her geçen gün derinleşiyor” dedi.

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Y.H., çeteler arası çekişmeyi şöyle anlattı:

“Çeteler, birbirinden intikam almak için çeşitli şekilde saldırılarda bulunuyorlar. Bomba yüklü araçlarla yapılan intikam saldırıları halkta büyük panik oluşmasına neden oluyor. Şu an bölgede bir kaos ortamı yaşanıyor. Sivillerin yaşamı tehlikededir. Til Temir ve Zirgan’da her gün çetelerin birbirine saldırdığına ilişkin haberler geliyor. Saldırıların çoğu sivillerin talan edilen mallarının paylaşımı konusunda yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor. Çetelerin çatışmasında her türlü ağır silah ve bomba kullanılıyor.”