Ana içeriğe atla

Caggins ve Gabriel’den ortak açıklama: Koalisyonun HSD’ye desteği devam edecek

Caggins ve Gabriel’den ortak açıklama: Koalisyonun HSD’ye desteği devam edecek
DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Myles Caggins, “Askerlerimiz Hesekê ve Dêrezor’da DAİŞ’i bitirmek için HSD ile birlikte çalışıyor” derken HSD Sözcüsü Kino Gabriel Türk devletinin ABD ve Rusya ile yapılan ateşkes anlaşmalarına uymadığını belirterek uluslararası toplumu duyarlı olmaya çağırdı.
posted onJuly 29, 2020
noyorum

DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü General Myles Caggins, DAİŞ’i ortadan kaldırmak için Hesekê ve Dêrezor’da omurgasını Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (HSD) ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Batı Kürdistan’daki (Rojava) DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Myles Caggins ile HSD Sözcüsü Kino Gabriel, DAİŞ’le mücadele ve Rojava’da gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Myles Caggins, “Askerlerimiz Hesekê ve Dêrezor’da DAİŞ’i bitirmek için HSD ile birlikte çalışıyor” dedi.

Kobani’ye asker sevketmeye dair bir planlarının olmadığını belirten General Caggins, “Hesekê ve Dêrezor dışında kalan bölgelerde DAİŞ’e karşı askeri operasyonlar düzenlemesi için HSD’ye yardım edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Sivil Toplum Kuruluşlarını maddi anlamda destekleyeceklerini kaydeden Myles Caggins, sözlerine şunları ekledi:

“Coronavirüs ile mücadele için sağlık malzemeleri desteğinde bulunduk. Çiftçilerin daha rahat suya ulaşabilmesi için yardımcı oluyoruz. Bölgede çiftçiliğin gelişmesi ve tahıl yangınlarının önlenebilmesi için sivil savunma ekiplerine yardımcı olduk. Kobani ve Rakka’ya kitap yardımında bulunduk. Bu yardımları HSD aracılığıyla bölgeye ulaştırdık.”

Kino Gabriel: Türk devleti ABD ve Rusya ile yapılan ateşkeslere uymuyor

Ortak basın toplantısında konuşan HSD Sözcüsü Kino Gabriel, Uluslararası Koalisyon ile aralarındaki askeri, lojistik ve istihbari yardımlaşmanın devam ettiğini belirtti.

Kino Gabriel, Koalisyonun HSD’nin kontrolü altındaki bölgelerde ekonomik ve altyapı hizmetleri desteğinde bulunduğunu söyledi.

Türk devletinin Serêkaniyê ve Grê Spi’de Rusya ve ABD ile yapılan ateşkese uymadığını kaydeden Gabriel, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, kontrolleri altındaki bölgelerde yaşanan ihlallere karşı tavır almalarını istedi.