Ana içeriğe atla

İran rejimi: Corona salgınında hiç iyi durumda değiliz

İran rejimi: Corona salgınında hiç iyi durumda değiliz
Coronavirüs salgınıyla ilgili gerçek verileri saklamakla suçlanan İran rejiminden itiraf gibi bir açıklama geldi. Rejim Sağlık Bakan Yaradımcısı Herirçi, İran’daki durumun hiç iyi olmadığını ve tedaviye alınanların sayısının düşmemesi durumunda günlük ölümlerin 200’ün altına düşmeyeceğini söyledi.
posted onJuly 26, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı İrec Herirçi yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İran’daki durumun hiç iyi olmadığını belirterek, "Hastanede tedavi altına alınanların sayısı düşmediği sürece günlük ölümler de 200'ün altına düşmeyecektir" dedi.

İran’ın doğusundaki Rezevi Horasanı'nda vakaların yüzde 300 arttığını aktaran Herirçi, "Ülkenin neredeyse tamamı kırmızı bölge durumundadır. Kırmızı olmayan yerlerin nüfusu 1 milyonun altında" diye konuştu.

Resmi verilere göre ölü sayısı 16 bine yaklaştı

Öte yandan, İran ve Doğu Kürdistan’da (Rojlehat) Coronavirüs nedeniyle bugün 216 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İran rejimi resmi verilerine göre bu artışla İran ve Rojhelat’ta toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 700'e ulaştı.

Toplam vaka sayısının ise 2 bin 333 artarak 291 bin 172'ye yükseldiği kaydedildi. Bahsi edilen vakalardan 3 bin 695'inin durumunun ağır seyrettiği kaydedildi.

İran ve Rojlelat'ta Mazenderan, Fars, Rezevi Horasanı, Elburz, Huzistan, Loristan, Gülistan, Kirman, Zencan ve İlam "kırmızı bölge" ilan edilmiş bulunuyor. Tahran, İsfahan, Buşehr, Hürmüzgan, Kazvin, Merkezi, Kuzey Horasan, Hemedan, Güney Horasan, Simnan, Sistan-Beluçistan, Erdebil ve Kohgiluye- Buyer Ahmed ise "riskli bölge" olarak belirlenmiş durumda.

İran ve Rojhelat’ta yerelde Coronavirüs salgınıyla mücadelede aktif olarak yer alnan sağlık uzmanları, İran rejiminin duyurduğu verilerin gerçekle uyuşmayan veriler olduğunu belirterek gerçek vaka ve ölüm sayılarının rejimin açıkladığının iki katına yakın olduğunu belirtmişlerdi.