Ana içeriğe atla

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail’e sürpriz ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail’e sürpriz ziyaret
ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley, İsrail’e planlanmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Askeri Hava Üssü’ne iniş yapan Milley, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ile görüştü. Milley ayrıca Mossad Müdürü Yossi Kohen ile de bir araya geldi.
posted onJuly 25, 2020
noyorum

ABD ve İran İslam Cumhuriyeti arasında İran rejiminin Tahran-Beyrut seferini yapan ve içinde Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ve birçok Pasdaran yetkilisinin bulunduğu açıklanan İran rejimi Mahan Havayolları’na ait yolcu uçağının ABD savaş uçakları tarafından önleme yapılmasından dolayı gerginliğin arttığı bir süreçte ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley İsrail’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Mark Milley’in İran rejimiyle bölgede tansiyonun yükselmesinden dolayı doğabilecek riskleri görüşmek üzere planlanmayan bu ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail'in güneyinde bulunan Nevatim kentindeki İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı Askeri Hava Üssü'ne iniş yapan Milley, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ile görüştü. Bu gürüşmelerde başta İran rejiminin gerçekleştirebileceği terörist faaliyetler olmak üzere bölgesel güvenlik meselelerinin konuşulduğu aktarıldı.

israil

 

ABD Genelkurmay Başkanı General Milley, daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Milley ayrıca Mossad Müdürü Yossi Kohen ile de bir araya geldi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Mark Milley ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Küresel bir pandemi döneminde bu ziyaret, İsrail Savunma stratejisinin temel taşı olan IDF ve ABD ordusunun savunma kurumları arasındaki yakın işbirliğinin ve mükemmel ilişkilerin kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Gantz, “Düşmanlarımız bizi test etmesin. Her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız. Vatandaşlarımızı korumak için her şeyi yaparız” dedi.