Ana içeriğe atla

Başûr’u bombalayan Türk SİHA’sı Zaxo’da düştü

Başûr’u bombalayan Türk SİHA’sı Zaxo’da düştü
Türk ordusunun PKK’yi bahane ederek Başûr topraklarına karşı hava destekli kara operasyonu devam ederken operasyonlarda kullandığı bir keşif SİHA’sının Zaxo’da düştüğü bildirildi. Türk SİHA’sının düşmeden önce bölgeyi bombaladığı aktarıldı.
posted onJuly 1, 2020
noyorum

Türk ordusunun PKK güçlerine karşı mücadeleyi bahane ederek Güney Kürdistan (Başûr) toprakların yönelik hava destekli kara operasyonu devam ederken, operasyonlarda keşif görevi yürüten bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Duhok’un Zaxo ilçesi kırsalında düştüğü bildirildi. Türk İHA’sının düşmeden önce Zaxo kırsalının bombaladığı belirtildi.

Zaho’nun Derkar Nahiyesi Müdürü Zirevan Musa, Türk devletine ait keşif İHA’sının Derkar’a bağlı Bosel köyünde düştüğünü açıkladı.

Zirerevan Musa, Kürdistan Bölge Yönetimi polis ve asayiş güçlerinin İHA’nın düştüğü alana intikal ettiğini belirtti.

Düşmeden önce bombalama gerçekleştiriyordu

Öte yandan, Batifa Nahiyesi Müdürü Dilşer Abdusettar, düşen Türk SİHA’sının Zaho’nun Batifa’nın Kerbit Teymur köyünü yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

Abdusettar, bombalama nedeniyle köydeki ekinlerde yangın çıktığını belirtti.

Türk devleti ve İran rejimi, PKK ve Rojhelatlı güçleri bahane ederek Başûr topraklarına karşı gerçekleştirdikleri eş zamanlı saldırılar ikinci haftasına girerken bu operasyonlarda şu ana kadar 6 Başûrlu sivil katledildi.