Ana içeriğe atla

Molla rejimi yine 2 Kürt Kolberi katletti, 5’ini yaraladı

Molla rejimi yine 2 Kürt Kolberi katletti, 5’ini yaraladı
İran rejim güçlerinin Çaldêran ve Raperin’e yakın bölgede yine Kolberlere saldırdı. Saldırılarda 2 Kolber hayatını kaybederken 5 Kolber de yaralandı.
posted onJune 8, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti sınır muhafız güçlerinin Doğu Kürdistan (Rojhelat) sınırında açtığı ateş sonucu, 1 Kürt Kolberin hayatını kaybettiği, 4 Kolberin de yaralandığı bildirildi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü’nün (Hengaw) sitesinde paylaştığı rapora göre, İran rejimi güçlerinin dün Güney Kürdistan (Başûr) ile Rojhelat sınırına yakın Çaldêran kentine bağlı Şêx Esker köyü civarlarında Kolberlere ateş açması sonucu 26 yaşındaki Ferhad Keçelanlu isimli Kürt Kolber hayatını kaybederken, 4 kolber de yaralandı.

Şêx Esker köyü nüfusuna kayıtlı olan Ferhad Keçelanlu’nun İran rejim güçleri tarafından vurulduğu ve hastaneye kaldırılmaması sonucu kan kaybından hayatını kaybettiği belirtildi.

Hengaw ayrıca İran rejim güçlerninin ayrıca Başûr’daki Raperin idaresinin Pışder ilçesi sınırı ile Rojhelat sınır bölgesinde de Kolberlere saldırdığını ve bu saldırıda da 1 kolberin hayatını kaybettiğini, 1 Kolberin de yaralandığını duyurdu.

Hayatını kaybeden Kolberin ismi öğrenilemedi.

Hengaw, geçtiğimiz ay içerisinde 27 Kürt kolberin İran rejim güçlerinin hedef gözeterek saldırması sonucu vurulduklarını, bunlardan 7’sinin hayatını kaybettiğini 20’sinin ise yaralandığını belirtti.

İran rejim Parlamentosu’nun resmi verilerine göre bile, her yıl yaklaşık 150 Kürt Kolber Rojheleat’ın sınır boylarında hayatını kaybediyor.