Skip to main content

مصر نیز یک نفتکش حامل نفت ایران را توقیف کرد؛ «تشکیل ائتلاف» دریایی آمریکا

مصر نیز یک نفتکش حامل نفت ایران را توقیف کرد؛ «تشکیل ائتلاف» دریایی آمریکا
AvaToday caption
posted onJuly 10, 2019
nocomment

 

آواتودی

کمتر از یک هفته پس از توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل‌الطارق و در حالی که هنوز در توقیف باقی مانده و نیروهای حکومتی این منطقه به بازپرسی از خدمه ادامه می‌دهند، رسانه‌های منطقه گزارش داده‌اند که مصر نیز ده روز پیش یک نفتکش اوکراینی حامل نفت ایران را هنگام عبور از تنگه سوئز که زیر کنترل مصراست، توقیف کرد.

ایران هنوز نسبت به این امر واکنشی نشان نداده است. خبر توقیف نفتکش اوکراینی حامل نفت ایران در آبراه سوئز یک روز پس از اقدام دادگاه مصر در صدور احکام حبس‌های طویل‌المدت برای شش تن به جرم «جاسوسی برای ایران» انتشار یافته است.

سکوت حکومت ایران نسبت به دستور مصر به توقیف نفتکشی که نفت این کشور را حمل کرده بود در حالی است که یک فرمانده ارشد نظامی آمریکا از برنامه پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، برای تشکیل ائتلافی با نیروهای منطقه‌ای برای تامین امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس و باب‌المندب خبر داد.

سخنان ژنرال جوزف دانفورد رییس نیروهای مسلح آمریکا در روز سه‌شنبه هجدهم تیر/ نهم ژوئیه نشان می‌دهد که این طرح برای مقابله با تحرکات ضد امنیتی از سوی ایران و نیروهای وابسته به آن در یمن برنامه‌ریزی شده است. وی تاکید کرده که جزییات این طرح و نام کشورهایی که بخشی از این ائتلاف خواهند بود، تا دو هفته دیگر مشخص خواهد شد.

نفتکش مسر

ژنرال دانفورد توضیح داد که ارتش آمریکا مسئول شناسایی و مراقبت خواهد بود و نفتکش‌ها توسط نیروهای عضو این ائتلاف هنگام عبور از خلیج فارس و باب‌المندب همراهی خواهند شد.

در چنین شرایطی، بریتانیا تایید کرد که برای مراقبت از یک نفتکش خود که از چند روز پیش در منطقه خلیج فارس است، یک کشتی جنگی را به منطقه می‌فرستد.

نفتکش وابسته به شرکت بریتیش پترولیوم از آدینه گذشته در منطقه باقی مانده و از پیش‌روی خودداری کرده است. البته وب‌سایت‌هایی در ایران مانند مشرق‌نیوز که وابسته به وزارت اطلاعات رژیم هستند، با لحنی حاکی از شادمانی توضیح داده‌اند که «چگونه ایران نفتکش انگلیس را زمین‌گیر کرد؟».

حسن روحانی رییس جمهوری نظام ایران چهارشنبه در نشست دولت‌اش در تهران گفت «دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در منطقه است و به فضای کشور تجاوز کرد...و به طور نیابتی، نفتکش ایرانی را (در جبل‌الطارق) توقیف کردند که کار بسیار سخیف، غلط و اشتباهی انجام دادند که به ضرر شما خواهد بود... مسئولیت هر اتفاقی با آن‌هاست؛ به انگلیسی‌ها گوشزد می‌کنیم که شما آغازگر ناامنی هستید و باید بعدا تبعات آن را بفهمید و درک خواهید کرد...حالا اینقدر بیچاره شده‌اید که برای آن‌که یک نفتکش‌تان حرکت کند باید یک کشتی جنگی در کنار آن بکارید! مگر بیمارید؟».

پیش از تهدیدهای حسن روحانی به این‌که انگلیسی‌ها «بعدا تبعات این کار خود را درک خواهند کرد»، فرماندهان نظامی حکومت ایران در روزهای گذشته شدت تهدیدها علیه آمریکا را افزایش داده و مدعی شده بودند که «پایگاه‌های آمریکا در تیررس ایران است» و «موشک‌های ایران ناوهای هواپیمابر آن‌ها را نابود خواهند کرد».

در این میان گزارش‌های فعلا تایید نشده‌ای در خصوص قصد بریتانیا برای مبادله نفتکش «گریس‌1» با نازنین زاغری -رتکلیف بانوی ایرانی‌الاصل بریتانیایی زندانی در زندان اوین مطرح شده است؛ هر چند که محمد جواد ظریف وزیر خارجه دولت روحانی چهارشنبه هجدهم تیر مدعی شد که این گزارش‌ها «نادرست» است.