Skip to main content

Murat Karayalçın: HDP 6’lı ittifakta yer almalıdır

 Murat Karayalçın: HDP 6’lı ittifakta yer almalıdır
posted onFebruary 14, 2022
nocomment

Siyasetçi Murat Karayalçın, HDP’nin de 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği ittifakta yer alması gerektiğini söyledi. 

Sputnik’te yer alan habere göre Karayalçın, CHP, İyi-Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti genel başkanlarının gerçekleştirdiği ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ toplantısında HDP’nin de bulunması gerektiğini savundu. 

Karayalçın, “Olmalıdır. Olacak mıdır, bilmiyorum. Kılıçdaroğlu’nun ya da CHP’nin tek başlarına değerlendirecekleri bir konu değil. Altı parti yöneticilerinin de duyarlılıkları var, bir genişleme olup olmayacağı buna bağlıdır. Olmasında yarar var” dedi.

Partilerin, HDP ve katılması olası diğer partilere yönelik çekinceleri hakkında ““HDP’nin böyle bir ittifakta yer alması konusunda bazı partilerin kuşkuları var. Onu dikkate alan bir çerçeve olabilir. Türkiye Anayasasının ilk üç maddesi Türkiye Devleti’nin temel niteliklerinin ortaya koyduğu bir metindir. En çok önem taşıyan konu üniter devlet tanımıdır. Ben bir siyasi tercih olmaktan çok bu coğrafyada ayakta kalmamızın ön koşulu olarak görüyorum. Üniter devlet başka nitelikleri itibariyle HDP’nin ittifaka katılmasına karşı duyarlılık taşıyan bir partinin bu endişelerini giderebilir. Ben bundan yanayım” ifadesini kullandı.