Skip to main content

Karayılan: MİT beni dinledi

Karayılan: MİT beni dinledi
posted onFebruary 4, 2022
nocomment

Murat Karayılan, “Kobanê’deki komutanlarla yaptığım görüşmelerin hepsini MİT kaydetmiş ve ABD’ye dosya halinde vermişti. ‘Buradaki (Kobani) savaşı YPG değil, Karayılan bizzat yönetiyor, bu da belgesidir’ demişlerdi” dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Kobani’de IŞİD’e karşı verilen savaş döneminde oradaki YPG komutanları ile yaptığı telefon görüşmelerinin Türkiye Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından dinlenerek ABD’ye dosya halinde gönderildiğini açıkladı.

PKK’nin yayın organı ANF’ye, IŞİD’e karşı verdikleri mücadele hakkında değerlendirmelerde bulunan Karayılan, dikkat çekici bir bilgi paylaştı. 

Kobani’deki savaşı bizzat kendisinin yönettiğini ve oradaki YPG komutanlarına verdiği talimatların MİT tarafından dinlendiğini açıklayan Karayılan, “Kobanê’deki komutanlarla yaptığım görüşmelerin hepsini MİT kaydetmiş ve ABD’ye dosya halinde vermişti. ‘Buradaki savaşı YPG değil, HPG yürütüyor; bakın Karayılan bizzat yönetiyor, bu da belgesidir’ demişlerdi. O zaman ABD’liler de YPG’nin Süleymaniye’deki temsilciliğine bunu sormuş. Bu bilgiyi bana, yine bir telefon görüşmesinde Kobanê’deki YPG Komutanlığı iletmişti” diye konuştu.

Karayılan, bu bilgiyi aldıktan sonra Kobani’den bazı yurttaşlarla telefon görüşmeleri yaptığını belirterek, “Bir nevi, telefon üzeri bir halk toplantısı yaptık. Ondan sonra arkadaşa, ‘Şimdi bizi dinleyen MİT ile CIA veya daha başka istihbarat örgütleri şunu bilmeli: Ben sizlerle eğer ilişkideysem, benim akrabalık, sosyal bağlarım vardır; ben bu sosyal bağlarıma dayanarak askeri tecrübemi sizlerle paylaşıyor, destek sunmayı hedefliyorum. Buna hiç kimse hiçbir şey diyemez. O bizi dinleyen ve dosya halinde çeşitli güçlere sunanlar bunu da bilmelidir; bunu da dosyaya eklesinler’ diye konuştum. Sanırım bunu CIA, vb. başka istihbarat örgütleri de duymuş olmalı. Çünkü Türk devletinin o yönlü verdiği dosyalar sonuçsuz kaldı” ifadesini kullandı.