Skip to main content

ABD’li diplomat Richard Haass: ABD, bir Kürt devletine destek vermiyor

ABD’li diplomat Richard Haass: ABD, bir Kürt devletine destek vermiyor
posted onJanuary 28, 2022
nocomment

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, “ABD ve Türkiye yıllarca Kürt meselesi üzerinden farklılıklarını iyi yönettiler. ABD, bir Kürt devletine destek vermiyor” dedi.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Küresel Siyaset Forumu’nun düzenlediği webinarda konuşan ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, ülkesinin “bir Kürt devletine destek vermediğini” söyledi.

Türkiye ve ABD’nin Kürt meselesinde anlaşmazlıklar yaşamasının iki ülkenin müttefiklik ilişkisi ile çelişmediğini ifade eden ABD’li diplomat, “ABD ve Türkiye yıllarca Kürt meselesi üzerinden farklılıklarını iyi yönettiler. ABD-Türk ilişkilerinin amacı gerçekçi bir şekilde anlaşmazlıkları eliminize edemez. Her zaman anlaşmazlık olur, Kıbrıs konusunda, Kürt konusunda başka meselelerde. Bazen anlaşmazlığa düşeceğiz ancak bu zaten müttefikliği, müttefiklik yapan şey. Yani her şeye rağmen anlaşmazlık alanlarının, işbirliğini önlememesi, ortak çıkarları bozmaması. Sanıyorum Türkiye ve ABD'nin asıl zorluğu burada" şeklinde konuştu.