Skip to main content

Azerbaycan, Hamaney’in ofisini kapattı

Azerbaycan, Hamaney’in ofisini kapattı
posted onOctober 6, 2021
nocomment

Azerbaycan ile İran arasındaki gerginlik sürerken, İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Bakü’deki ofisi ile Hüseyniye Camisinin kapatıldığı öğrenildi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Ali Ekber Ocaknejat'ın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de faaliyet gösterdiği ofis ile Hüseyniye Camisi kapatıldı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehsan Zahidov, ofis ve caminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde kapatıldığını duyurdu. Zahidov, önlemler çerçevesinde ülkedeki başka yerlerin de kapatıldığını belirtti.

İran-Azerbaycan gerginliği

Birkaç hafta önce iki İranlı kamyon şoförünün Azerbaycanlı güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınması iki ülke arasında başlayacak olan gerilimin fitilini ateşlemiş, İran 1 Ekim’de Azerbaycan sınırında “Hayber Fatihleri” adıyla geniş çaplı bir askeri tatbikat başlatmıştı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’dan aldıkları Cembrayil kasabasında yapmış olduğu açıklamada, İran’ın Azerbaycan’a yönelik “asılsız suçlamalarının” cevapsız kalmayacağını bildirmişti.