Skip to main content

Erdoğan: McGurk beni ciddi manada rahatsız etmektedir

Erdoğan: McGurk beni ciddi manada rahatsız etmektedir
posted onSeptember 30, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk için, “Bu adam PKK/YPG/PYD’nin adeta yönetmeni durumundadır. Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede bunun onlarla kol kola dolaşması beni ciddi manada rahatsız etmektedir.” dedi. 

Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayana Erdoğan, ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’u hedef aldı. 

Brett McGurk’u teröre destek vermekle suçlayan Erdoğan, “Bu aslında teröre destek veren bir isimdir. Bu adam PKK/YPG/PYD’nin adeta yönetmeni durumundadır. Tabii benim bu ifadem birilerini ciddi manada rahatsız edecektir. Bunu da biliyoruz. Ama terör örgütleri ile el ele, kol kola oralarda dolaşan adamdır bu. Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede bunun onlarla kol kola dolaşması beni ciddi manada rahatsız etmektedir. Şu anda da onun bu terör örgütleriyle iç içe olması, beraber olması, konumunu zaten ifade etmektedir.” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, ABD’nin er ya da geç Suriye’den çıkması, ülkeyi Suriye halkına bırakması gerektiğine dair görüşünü yineledi.