Skip to main content

Demirtaş: HDP muhataptır, çözümün adresi TBMM’dir

Demirtaş: HDP muhataptır, çözümün adresi TBMM’dir
posted onSeptember 21, 2021
nocomment

CHP ile HDP arasında yaşanan Kürt sorunu tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin Kürt sorununun çözümünün muhatabı olduğunu söyledi. Demirtaş, çözümün yeri olarak da TBMM’yi adres gösterdi.

HDP’li Sezai Temelli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz." açıklamasına "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır."  karşılığını verince kamuoyunda HDP’nin Kürt sorununun çözümü konusunda rolü ve muhataplığı tartışma konusu olmuştu.

Tartışmaya Twiiter üzerinden açıklama yaparak dahil olan Demirtaş, "faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmaları gündeme getirmenin çözüme katkı sunmayacağını" ifade etti.

Demirtaş, “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir. Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz." dedi.